Update Wij Ondernemen in Gelderland (september)

Na de vakantieperiode hebben we diverse sessies vanuit het traject Wij Ondernemen in Gelderland gehouden. Er zijn de afgelopen maand ook weer 3 kernen waarbij het traject is afgerond! Het is duidelijk dat het werk na het traject er niet op zit voor de deelnemers. Er zijn veel ideeën voor nieuwe concepten ontstaan en ook op het gebied van samenwerking en het werven van actieve leden, zijn er nog flinke stappen te maken.

Het valt ons op dat in de meeste steden er een kleine groep actieve ondernemers is, die de kar trekken bij projecten, evenementen en andere initiatieven. Het merendeel van de ondernemers in winkelgebieden houdt zich niet bezig om actief deel te nemen aan het versterken van het collectief.

Er is in de perceptie van veel ondernemers geen verschil tussen lid zijn van een ondernemersvereniging en het betalen van een reclameheffing (of een BIZ-heffing). Dit verschil is er echter wel degelijk. Want actief deelnemen als lid is niet hetzelfde als financieel aan je verplichtingen voldoen.

Denk aan de sportschool; door lidmaatschap te betalen word je niet fitter. Hiervoor is het nodig dat je als naar de sportschool gaat en daadwerkelijk fysiek sport. Voor ondernemers geldt dit ook. Het succes van winkelgebieden is afhankelijk van actieve leden die zich inzetten (niet alleen financieel) voor het collectief.

Wat lid zijn betekent en hoe om te gaan met ondernemers als interne klant lees je hier.

In de komende maanden vinden nog de sessies met de overgebleven kernen plaats. De feedback die we ontvangen is positief. We zien dat er bij vrijwel elke concrete actiepunten voortkomen en dat de samenwerking tussen ondernemers na de laatste sessie niet stopt. Dat is erg prettig om te ervaren. We zijn trots op al onze deelnemers.

 

 

Auteur: Albert Popken