Wat doen wij

Ik Onderneem! is een Arnhems projectbureau dat al ruim 10 jaar verblijfsgebieden helpt toekomstbestendig te worden. Dit doen wij altijd in partnerschap en altijd vanuit de aard en schaal van het betreffende gebied. Het individu dient een gezonde positie te hebben en is afhankelijk van het functioneren van de andere stakeholders. Een gebiedsgerichte benadering, inclusief een individuele invulling zit in ons DNA. Wij werken altijd vanuit 3 pijlers;

  1. Strategische begeleiding van individuele stakeholders (gemeente, ondernemers, pandeigenaren) in keuzes en koers naar het verblijfsgebied en de onderneming van de toekomst.
  2. Stakeholders opleiden, activeren en begeleiden om nieuwe en bestaande klanten te vinden en binden voor eigen onderneming en voor het collectief (de binnenstad of dorpskern).
  3. Innovaties realiseren en nieuwe coalities bouwen als aanjager van innovatieve projecten in binnensteden en dorpskernen, economische regio’s en in landelijk kader.

Gezamenlijk online

Een gezamenlijk platform voor marketing- of verkoop- doeleinden is in de laatste tijd steeds urgenter geworden. Het succesvol implementeren is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Er dient goed nagedacht te worden over de strategie alvorens je aan de slag gaat. Benieuwd naar onze aanpak?

Transformatie; van denktank naar visie

Vastgoedpartijen zijn nog maar in weinig gebieden verenigd en daarmee moeilijk te betrekken bij het bepalen van de gezamenlijke agenda. Onze aanpak zorgt voor een vastgoed-agenda op maat met een duurzame aanpak voor een toekomstbestendig winkelgebied.

Opbouw centrumorganisatie

Wij geloven dat het winkelgebied bestuurt moet worden als een warenhuis. Dit werkt alleen wanneer er een professioneel centrumbestuur staat. Ik Onderneem! heeft veel ervaring met en een duidelijke visie op het bouwen van een succesvolle samenwerking in het centrum. Meer weten?

Activatietraject ondernemers

Zie je bij het organiseren van evenementen, het regelen en ophangen van de kerstverlichting of gezamenlijke acties altijd dezelfde gezichten en blijft de rest stil? Mis je nieuwe leden bij jouw vereniging? Ons programma brengt de motor op gang en zorgt voor actieve ondernemers en een levendige vereniging.

Verenigen vastgoed

Zetten vastgoed- ondernemers zich in voor het winkelgebied? Wil je ze betrekken in de transformatieopgave? Wij gaan met je aan de slag met het verenigen van het vastgoed. Meer weten?

Herstelplan Winkelgebied

Weet je niet meer waar je naar toe wilt? Of weet je niet hoe je jouw strategie wilt vormen? Het kan dan helpen een frisse blik op de situatie te laten vallen met expertise van buitenaf. Ik Onderneem! helpt de stakeholders (weer) koers bepalen met een duurzame en sterke strategie mét draagvlak.

Het transformatiespel

Heb je een grote transformatie- of krimpopgave en weet je niet waar je moet beginnen? Heb je enig idee wat de consequenties zijn van transformeren? In een ‘serious game’ leren wij je spelenderwijs hoe je met de transformatie-opgave aan de slag kunt en wat er bij komt kijken.

Loyalty & Co

Wat is loyaliteit? Iemand die onvoorwaardelijk kiest voor jou. In een winkelgebied houdt dit in dat ik naar “mijn” ondernemers ga en niet naar de buursteden of online ga kopen. Een vorm van loyaliteit creëren kan met een loyalty-pas. Hoe houd je de lokale euro in het winkelgebied?

Binnenstadsmonitoring in de praktijk

Het toekomstbestendig maken en houden van winkelgebieden kan alleen met professionalisatie en digitalisering. Maar waar moet je beginnen? Met Binnenstadsmonitoring in de praktijk helpt Ik Onderneem! je met de vraag te formuleren en de juiste (technische) middelen te betrekken. Kortom, binnenstadsmonitoring in de praktijk.

Live druktebeelden

Weet je hoe druk het is in jouw winkelgebied? Kun je de maatregelen die je neemt omdat het ‘te druk’ is in het winkelgebied verantwoorden met ‘realtime’ data? Ik Onderneem! kan winkelgebieden helpen deze data – live – inzichtelijk te brengen.

In Je Kracht

Op zoek naar een centrummanager? Maar je weet niet wat je eigenlijk zoekt of wat de centrummanager moet gaan doen? Hiervoor is In Je Kracht (IJK) opgericht, met professionals die jouw winkelgebied verder brengen. Weten hoe?

Regie en procesbegeleiding

‘Er is al zo veel maar we kennen elkaar niet echt goed.’ Er is een visie voor het winkelgebied maar de ondernemers omarmen dit niet.’ ‘Er is een verschil van inzicht met de gemeente en we komen er niet uit.’ Ik Onderneem! treed op als regisseur en zorgt ervoor dat het proces in goede banen wordt geleidt.

Coaching beter ondernemen

Als ondernemer kan het voorkomen dat je grip verliest op uw business. Je bent nu eenmaal de sales manager, directeur, marketing manager, inkoper inéén. Het is bijna onmogelijk overal expert in te zijn. Daarom helpen wij ondernemers weer grip te krijgen op hun business met de tijd en middelen die ze tot hun beschikking hebben.

Workshopprogramma ‘Beter ondernemen’

Ondernemen in de binnenstad vraagt flexibel zijn, inspelen op kansen en weten wat en wie we nodig hebben om te groeien. Met dit workshopprogramma leren deelnemers welke middelen zij tot hun beschikking hebben om beter te ondernemen.

Thema workshops

Wil je leren omgaan met thema’s zoals; Social Media, campagnematig werken, het mysterie dat Google heet en nog veel meer? Ik Onderneem! helpt je hier graag mee. Samen met collega- ondernemers organiseren we een leerzame avond waarin je leert over de onderwerpen die bij je passen.

Presentaties

Rob Weiss, directeur en oprichter van Ik Onderneem!, TedX spreker en mede oprichter van platform De Nieuwe Winkelstraat. Is beschikbaar als inspirerende spreker of dagvoorzitter over de onderwerpen; transformatie, het digitaliseren van winkelgebieden, retail en nog veel meer.