Verenigen vastgoed

Weet jij wie pandeigenaren zijn? Heeft jouw binnenstad veel verschillende vastgoedeigenaren? Of eigenaren op afstand? Heb je behoefte aan vastgoed als gesprekspartner in jouw winkelgebied?

 

Wij horen vaak dat het moeilijk is om vastgoedeigenaren goed om tafel te krijgen bij zaken die de binnenstad aangaan. Wel op persoonlijke titel maar zonder vastgoedbreed te kunnen spreken. Want wie bepaalt de focus en de koers voor de toekomst? De stakeholders van de binnenstad, zijn de ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente. Deze stakeholders moeten samen de koers bepalen en mee investeren in de toekomst van het winkelgebied. Dit kan alleen als iedere partij zelf goed weet wat zij wil, wat zij wil bereiken, wat zij kan en wat zij van een ander verwacht. Als stakeholder dien je een goede vertegenwoordiging te zijn. Om een goede vertegenwoordiging te zijn, moet het mandaat, de ruggespraak en de investeringskracht helder zijn en op een juiste wijze georganiseerd.

 

Ik Onderneem! werkt in verschillende steden in Nederland aan het professionaliseren van winkelgebieden. Dat doen wij aan de hand van een organisatiemodel waarin ondernemers, vastgoed en gemeente op een niet- vrijblijvende manier samenwerken aan een centrum waar het goed wonen en werken is (doel gemeente), waar het goed ondernemen is (doel ondernemers) en waar rendement uit vastgoed gehaald wordt (doel vastgoed).

 

Gemeente is bij wet vertegenwoordigd, de ondernemers hebben vaak ook een vereniging of BIZ-organisatie maar vastgoedpartijen zijn nog maar in weinig gebieden verenigd en daarmee moeilijk te betrekken bij planvorming en visie maar nog belangrijker, bij het bepalen van acties!

Voor meer informatie: klik hier