Terneuzen

 

Inleiding

In Terneuzen hebben wij een opdracht om de ondernemersvereniging te versterken enerzijds – en de samenwerking met gemeente en vastgoedeigenaren op te bouwen anderzijds. Tijdens onze opdracht kwam de coronacrisis en hebben we onze begeleiding op afstand omgezet naar ‘gezamenlijk online’.

We hebben samen met de ondernemersvereniging en de gemeente gekeken hoe we de ondernemers konden helpen omzet te behouden. De kracht van het MKB moest zichtbaar worden en als de consument niet in de winkel kon komen dan brachten we de winkel naar de consument – online. Daarom zijn we in maart 2020 gestart met de verkenning, afbakening en realisatie van een digitaal platform in Terneuzen. Als projectleider en regisseur op afstand hebben we geholpen met de keuze voor een technische aanbieder van een platform en het mobiliseren van ondernemers om mee te doen. Ik Onderneem! fungeert als draaischijf tussen het winkelgebied en de ICT-aanbieder. 

Aanpak

We hebben de 5 stappen voor een succesvol online platform doorlopen en bevinden ons nu – medio juli – in de afrondende fase voor lancering.

  1. Weet wat je wil en kan.
  2. Maak een stappenplan en begroting.
  3. Vindt het instrument dat hierbij past.
  4. Vind ondernemers die niet-vrijblijvend willen en kunnen meedoen.
  5. Zorg voor een leuke marketingcampagne.

Resultaat

Voor het platform is gekozen voor Zupr (www.zupr.io) omdat zij een sterke partij zijn wanneer het gaat om ‘online zoeken en lokaal kopen’. Met een sterke technische motor om te kunnen werken als een lokale Bol.com én een makkelijk en betaalbaar instapmodel voor de ondernemer zijn we van start gegaan met het bouwen van het platform. De verwachting is dat dit in september dit jaar gelanceerd kan worden.

Het zwaartepunt van het traject zit in het meekrijgen van ondernemers om mee te doen én het goed borgen (zowel administratief als in promotie en communicatie) van het platform bij een lokale partij – in het geval van Terneuzen de ondernemersvertegenwoordiging Bizzy Stad Terneuzen.   

Meer informatie? Neem contact op met 

Veronique Gielen


Véronique Gielen

Projectcoördinator

Contact

 Mobiel 06 301 898 06

 E-mail v.gielen@ik-onderneem.nl