Maak kennis met Sonja den Duijn

Sonja is al ruim 10 jaar, samen met Rob, hét gezicht van Ik Onderneem!. In 2012 begon ze als officemanager bij de organisatie. Met haar organisatietalent en adequate handelen wist ze in korte tijd processen te optimaliseren en veel werk uit handen te nemen. Gaandeweg werd haar takenpakket uitgebreid, kreeg ze meer verantwoordelijkheid en vormt ze nu, samen met Rob, de directie van Ik Onderneem!. Samen zijn ze een ijzersterk duo. Rob is de pionier, ziet kansen en zet een beweging in gang. Sonja bewaakt het proces en zorgt dat doelstellingen worden behaald binnen de afgesproken termijn. Met haar leidinggevende kwaliteiten stuurt Sonja daarnaast het hele team aan.

Naam: Sonja den Duijn
Opleiding: MBO management & leidinggeven
Woonplaats: Arnhem
Functie: Operationeel Manager
In dienst: 2012

Expertise: Organisatie en beleid
Projecten: Vlaardingen, Bladel, RoosendaalDordrecht

“Samen als team, vindingrijk naar het resultaat!”

“Mijn werk geeft mij enorm veel voldoening. Ik ga voor het best haalbare. De drive om er voor 200% voor te gaan, zit in mij. Ik heb de touwtjes graag in handen, werk gestructureerd en ga voor resultaat. Binnen de organisatie vind ik het belangrijk ieders talent te benutten. Hoewel we als mens binnen ons team allemaal heel verschillend zijn, vullen we elkaar perfect aan. De kracht van een goede leidinggevende is dat je ook zelf met de voeten in de klei staat. Dat is de reden dat ik ook nog steeds invulling geef aan projecten, zodat ik weet wat er lokaal speelt.”

Van manager in een bedrijfsrestaurant tot financieel adviseur, Sonja heeft in haar carrière vele functies vervuld. “Mijn organisatietalent, cijfermatig inzicht maar vooral mijn intrinsieke motivatie en zelfstartend vermogen maken dat ik veel voor elkaar krijg. Ik ben zeker geen podiumtijger, ik zorg liever dat de zaken goed geregeld zijn.”

“Ik ben opgegroeid in een dorp. Ik vind het kneuterige van oude dorpskernen heerlijk. Wijchen is daar een mooi voorbeeld van, hier kom ik graag. Een project wat mij daardoor altijd is bijgebleven is Bladel. Als projectcoördinator hebben we hier, samen met vier bureaus, invulling gegeven aan de Toekomstvisie. De betrokkenheid vanuit de gemeente, inwoners, ondernemers en supermarkten was groot. Ik heb hier heel veel geleerd en gezien hoe je samen meer voor elkaar krijgt.”

“Ik winkel niet veel maar als ik dat doe, ga ik voor beleving. Het leukste is als je iets tegenkomt wat je niet had verwacht. Daarnaast is de gunfactor belangrijk. Zo koop ik mijn wijn bij een plaatselijke wijnboer. Ik betaal misschien wat meer maar gun het deze ondernemer en weet zeker dat de wijn goed is.”