Regie en procesbegeleiding

‘Er is al zo veel maar we kennen elkaar niet echt goed.’ Er is een visie voor het winkelgebied maar de ondernemers omarmen dit niet.’ ‘Er is een verschil van inzicht met een aantal ondernemers en de gemeente en we komen er niet uit.’

Ik Onderneem! werkt in verschillende steden in Nederland aan het professionaliseren van winkelgebieden. Dat doen wij aan de hand van een organisatiemodel waarin ondernemers, vastgoed en gemeente op een niet- vrijblijvende manier samenwerken aan een centrum waar het goed wonen en werken is (doel gemeente), waar het goed ondernemen is (doel ondernemers) en waar rendement uit vastgoed gehaald wordt (doel vastgoed).

  • Ondernemers hebben vaak wel een ondernemersvereniging of een BIZ-bestuur maar worstelen met de beschikbare tijd en middelen die ze hebben. Vaak proberen ze vanuit een vrijwillige inzet toch wat neer te zetten.
  • Gemeente heeft vaak wat meer afstand tot de ondernemers en vastgoedeigenaren en zoeken naar de juiste verhouding tussen (overheids-) bemoeienis en faciliteren.
  • Vastgoedeigenaren hebben vaak afstand tot het winkelgebied maar hebben wel groot belang bij verhuur/verkoop van hun vastgoed.

Deze stakeholders moeten wel samen de koers bepalen en mee investeren in de toekomst van het winkelgebied dus strategie en focus is cruciaal. Wil je graag een volgende stap zetten in je ontwikkeling maar weet je niet goed hoe te beginnen? Loop je vast en heb je hulp van buiten nodig die net dat zetje kan geven en de beweging weer terug kan brengen?

Voor meer informatie: klik hier