JINC: Bliksemstage

Dinsdag 14 juni 2022 hebben wij, in samenwerking met JINC, een Bliksemstage georganiseerd voor de leerlingen van basisschool Ibn i Sin, in Arnhem.

JINC richt zich met bliksemstages op het vergroten van de leefwereld van basisschoolkinderen met een sociaal-economische achterstand. Het is bedoeld als kennismaking met de arbeidsmarkt en ter voorbereiding op hun eigen profielkeuze. 

Tijdens het bezoek leren de kinderen ons bedrijf kennen en geven we ze een ‘kijkje’ in onze verschillende beroepen en het werkveld. Ze steken zelf ook de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang écht ervaring op.

De dag begint met een voorstelrondje, onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers, waarna Rob & Sonja een interactieve presentatie geven over wat Ik Onderneem! nu eigenlijk doet. We willen alle deelnemers betrekken en motiveren om zich daadwerkelijk in te zetten. We laten ze ook weten dat zij, ondanks hun situatie of gebrek aan werkervaring, onmisbaar zijn voor werkgevers, toekomstige collega’s en de maatschappij als geheel.

Hierna worden de deelnemers in 2 groepjes opgedeeld voor een praktische opdracht en een transformatiespel. Hierin spelen we bestaande uitdagingen en situaties uit de praktijk na. Nadat het transformatiespel en de praktische opdracht door beide groepen zijn afgerond, bespreken we dit gezamenlijk de ‘learnings’ en hoe iedere deelnemer individueel de opdracht heeft ervaren.

We sluiten af met een leuke quiz (waarbij iedereen een gepersonaliseerde prijs wint) en zijn er tosti’s om de honger te stillen. Na de gezellige lunch op kantoor is het alweer tijd om afscheid te nemen en vertrekken de kinderen, met een nieuwe ervaring rijker, weer naar school.

Deze week is er wederom een bliksemstage op ons kantoor. Deze keer voor scholieren van basisschool Mozaiek, in Arnhem.