Consult Eerste Hulp Online

Investeer nu in de online aanwezigheid van jouw winkelgebied!

Met de lockdown is een einde gekomen aan het fysiek winkelen in de binnensteden. In de normaliter drukke decembermaand lopen retailondernemers veel omzet mis. Kerstshoppen in onder andere kleding- en cadeauwinkels, woonwinkels en tuincentra kan nu alleen nog online.

Grijp nu de kans om als winkelgebied te werken aan de online aanwezigheid en lokaal klanten te binden. Hoe? Met het consult Eerste Hulp Bij Online zet je in een korte tijd die eerste stap. Laagdrempelig, concreet en direct toepasbaar.

Koop Lokaal ook Online

Klanten zijn loyaal aan lokale winkels en horecazaken. Het liefst doen ze aankopen in de buurt bij ondernemers waar ze binding mee hebben. Maar ze kiezen ook voor uw gemak. Niet voor niks dat het aantal bestellingen bij landelijke webwinkels enorm is. Voor lokale winkelgebieden is van belang om consumenten online voor zich te winnen.

Online kent vele vormen, snel laagdrempelig van Facebook tot mailing tot doorverwijzing en zelfs een gezamenlijke shop, vele soorten, maten en kosten. Kijk eens naar hoe Groningen en Dorpsplein Delden, in samenwerking met Ik Onderneem!, hier op een succesvolle wijze vorm aan hebben gegeven.

Eerste Hulp Bij Online

Veel winkelgebieden zien nu hoe belangrijk de online aanwezigheid is. Het Nieuwe Winkelen is niet alleen in de winkelstraat maar steeds meer online. Deze lockdown dwingt ons dit onder ogen te zien en hier ook daadwerkelijk vorm aan te geven. Maar waar begin je, hoe leg je een goede basis voor de korte en langere termijn, wat is nodig voor de invulling en wat is er al online beschikbaar?

Om winkelgebieden te ondersteunen bij dit vraagstuk introduceren we het Consult Eerste Hulp Bij Online, rondom ‘Online aanwezigheid’. Centrummanagers, beleidsmedewerkers en ondernemers kunnen dagelijks tussen 8.00 – 20.00 uur telefonisch contact opnemen met Ik Onderneem! om een afspraak te maken voor een professioneel consult. In dit consult inventariseert de adviseur de behoefte, de mogelijkheden en de huidige kanalen. Met deze input komen we tot een praktisch en haalbaar advies om binnen de beschikbare financiële mogelijkheden daadwerkelijke vorm te geven aan de online aanwezigheid. De eenmalige investering in dit consult bedraagt € 500,- excl. BTW.

Spreekuur

Daarnaast organiseren we geregeld een spreekuur voor centrummanagers, ondernemers, beleidsmedewerkers. Tijdens dit spreekuur geven we antwoorden op veel voorkomende vragen aangaande de online aanwezigheid van winkelgebieden. Het is een laagdrempelige wijze om met dit onderwerp aan de slag te gaan en in kaart te brengen waar mogelijke kansen liggen. Na dit spreekuur kun je al direct aan de slag en weet je waar je op moet letten. Interesse? Neem contact met ons op.

Van advies tot online kansen

We hebben de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de online aanwezigheid van verschillende winkelgebieden. Met deze kennis willen we andere winkelgebieden, in deze moeilijke tijd, op weg helpen. Het traject bestaat uit drie onderdelen:

  • Concreet maatgericht advies en tips voor de korte termijn.
  • Realisatie online platform en / of inzet van bestaande online kanalen.
  • Plan van aanpak en kansen voor de langere termijn.

Wil je aan de slag met de online aanwezigheid van jouw winkelgebied? Maak nu een afspraak voor een consult.