Wij ondernemen in Gelderland

 

Samen met de provincie Gelderland hebben wij eind 2020 een programma gestart voor lokale ondernemers: ‘Wij ondernemen in Gelderland’. In dit programma werken we aan het versterken van de eigen- en collectieve bedrijfsvoering binnen een winkelgebied.

 

Het doel
Winkelgebieden staan onder druk door veranderingen in het consumentengedrag. Dit speelt al langere tijd en is merkbaar in elke stad: structurele leegstand, minder bezoekers in winkels (of het gebied) en andere invulling van panden dan traditionele Retail. In onze ervaring, van ruim 11 jaar, merken we dat een adequaat antwoord op deze ontwikkelingen ontbreekt. Er zijn wel initiatieven of projecten maar deze worden zelden in samenspraak met álle betrokkenen (ondernemers, vastgoed en gemeente) gemaakt. Daardoor ontbreekt het aan draagkracht en samenwerking.

In het project wordt gewerkt aan een concreet eindproduct door onderwerpen als ‘Samenwerken in de binnenstad’ en ‘(online) kansen in eigen bedrijfsvoering’. Deze samenwerking creëert draagkracht en betrokkenheid bij het uitvoeren.

 

De status
Het aangeboden initiatief werd erg positief ontvangen: 11 winkelgebieden, met gemiddeld 15 ondernemers per kern, hebben zich aangemeld.

Elst is de eerste kern die het traject heeft afgerond met als eindresultaat een concreet uitvoerbaar concept: de Duo-Deals van Elst. De deelnemers willen Elst beter op de kaart zetten door consumenten online kennis te laten maken met andere (nog onbekende) winkels. Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn en blijf op de hoogte van ‘Wij ondernemen in Gelderland’.

 

Ben je benieuwd wat wij voor jouw winkelgebied kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.